Mustaviitta, Juuso

Tässä tiivistelmä varsinaisesta yrittäjästä Mustaviitan ”sisällä”.

Mustaviitta on yhden ihmisen Rovaniemellä vuonna 2020 perustama audiovisuaalisen sisältöön keskittyvä yritys. Pääpainotus on ollut eritoten valokuvauksessa, mutta mahdollisuutena on myös video- sekä audiotuotannot niin yksityisasiakkaille kuin yrityksillekin.

Firman varjoissa väijyn minä, Juuso Sievänen, vuonna 2022 Lapin Yliopistosta valmistunut Taiteen Maisteri. Olen toiminut monivaiheisen työuran aikana valokuvaajana, media-alan opettajana, toimittajana, editoijana, tekstittäjänä ja HUS:ssa potilaskuvaajana.

Yrittäjäksi lähdin aluksi siksi, että valokuvaus oli kysytty taito opiskelijapiireissä. Jopa niin kysytty, että siitä haluttiin maksaa. Ennen opiskeluja olin ollut työttömänä ja päätin, että siihen en enää rupea. Kyllä töitä tekevälle löytyy varsinkin silloin, kun ei tarvitse muuta kuin tehdä juttu kerrallaan sen sijaan, että olisi vakituinen tai muuta muodollista.

Koen tekeväni nyt sellaista, mitä tekisin hyvin pitkälle vaikka ilmaiseksi eli harrastuksesta on tullut työ. Huikeaa jos mikä!

Yhtenä isoimpana arvona pidän vapautta ja siksi yrittäminen onkin jotain mistä nautin, vaikka aikoinaan väitin, että sellaista minusta ei koskaan tule.

 

Valokuvaaja, toteuttaja, AV-alan osaaja…
Call me what you will!

Juuso Sievänen