Sensuellin kuvauksen käytännöt & Paljastavuus

Heippa hei!

Tästä alkaa sinua eli mallia varten tarkoitettu selvitys kuvauskäytännöistä. Sivun lopussa on lisäksi Paljastavuus-osuus, jonka on tarkoitus auttaa sinua pohtiessasi millaisia kuvia itsestäsi haluat.

Näissä käydään läpi millaiset kuvaukset tulevat pääpiirteissään olemaan, mitä vastuita sinulla ja minulla on sekä yhdessä että erikseen. Lisäksi tiedät mitä sinun tulee mahdollisesti ottaa huomioon ja mihin sinun on hyvä varautua kun tulet kuvauksiin.

Paljastavuuden kohdalla taas pääset vapaamuotoisesti miettimään, suunnittelemaan ja kertomaan suuntaviivoja meidän tulevia kuvauksia ajatellen. Ideasi ja valinnat eivät ole mitenkään sitovia vaan ennen kaikkea alustavia työkaluja meille molemmille, joita sinun on mahdollista muuttaa missä vaiheessa tahansa.

1. Käytäntöjä ja huomioita ennen kuvauksia

1.1 Sinulla täysi lupa ottaa kaveri tai kuka tahansa tuki mukaan kuvauksiin ns. ”turvaksi”, mikäli koet olosi kuvauksen suhteen epävarmaksi. Kannattaa ottaa sellainen henkilö, johon luotat ja jolle uskot kuvauksen olevan niin ikään helppo tapahtuma. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kumpikaan teistä ei tule hermostuneeksi tai vaivautuneeksi toisen läsnäolosta. Seuralainen voi olla ihan vieressä tai sitten turvallisen etäisyyden päässä, kuten kahvittelemassa keittiössä kun me kuvataan toisessa huoneessa.

1.2 Sinun tulee kertoa, jos sinulla on jotain terveysasioita, joita minun voisi olla hyvä ottaa huomioon kuvauksessa. Näitä voivat olla korkean paikan kammoa tai kipeytyvät kehon osat.

1.3 Sivun lopussa pääset määrittelemään miten paljastavia kuvia haluat. Lisäksi viestittelemällä tehdään muita määrityksiä kuvien asenteesta, rohkeudesta ja muista hienovaraisista asioista. Kun päättänyt kuinka paljastavaia kuvia haluat, minun homma on kunnioittaa näitä rajoja. Sulla on täysi oikeus luonnollisesti muuttaa mieltä kuvauksissa molempiin suuntiin, jos fiilis on sellainen! 

1.3.1 Huomautan kuitenkin, että haluan myös ottaa mahdollisimman laadukkaita ja parhaat puolesi esiin tuovia kuvia. Tästä johtuen, vaikka oletkin ilmoittanut rajasi, mutta jos huomaan, että jollekin kuvalle olisi hyvä tilaisuus, mutta se vaatii hiukan määrittelemiesi rajojen ylittämistä, ehdotan tätä sinulle ja perustelen mistä näkemykseni johtuu. Tämän jälkeen saat päättää haluatko hieman paljastavampia kuvia itsestäsi. Kysyn tämän asian sinulta ja saat miettiä rauhassa. Jos idea ei tunnu omalta tai hyvältä, niin asia on loppuun käsitelty.

1.4 Jokaiseen kuvaukseen teen myös kuvaussopimuksen, joka käydään yhdessä ennen kuvausta läpi. Sopimuksessa käsitellään pääpiirteittäin vielä erikseen meidän sopimat asiat ja laitetaan nimet alle.

2. VAATTEET

Mitä siellä kuvauksissa olisi hyvä olla päällä?

2.1 Hyvä käytäntö on, että malli ottaa kuvauksiin mukaan läjän vaatteita, joista sitten valitaan yhdessä mitä käytetään.

2.1.1 Toki voidaan myös etukäteen sopia tietyt vaatteet, jos idea on jotekin erityinen, kuten joulu- tai halloween-teemainen.

2.2 Helpoin tapa ratkaista “mitä vaatteita kuvauksessa olisi hyvä olla”, on ottaa mukaan kuvaukseen sellaisia vaatteita, jotka kokee mieluisaksi. Vaatteet voivat olla sellaiset, joissa koet olosi seksikkääksi. kauniiksi tai vaan yleisesti mukavaksi. Jos mieleen tulee ajastus, ettet omista tällaisia vaatteita, niin vastaan, että höpsis!

2.2.1 Monet ”epäseksikkäätkin” vaatteet ovat seksikkäät, kun kyse on sensuellista kuvauksesta. Klassisena esimerkkinä voidaan pitää legendaarisia lääkäri-, poliisi ja muita ammattikunnan vaatteita, joita ei ole edes suunniteltu seksikkääksi. Tästä voidaan tehdä päätelmä, että seksikkyys ei tule varsinaisesti vaatteista vaan jostain muusta kuten olemuksesta ja vaatteilla seksikyyttä voidaan vain viedä eri suuntiin. Esimerkiksi ajatusleikkeihin. Huomenlahjakuvauksessa morsian voi pukeutua valkoisiin ja röyhelöisiin pitsi alusvaatteisiin, joilla viestitään vaimon olemusta. Tärkeintä on kuitenkin, että itse viihdyt vaatteissasi ja pidät näistä vaatteista yleisesti.

2.4 Näistä mukaan ottamistasi vaatteista valitsemme sitten kimpassa mitä käytetään lopullisissa kuvissa. Näihin yhdessä valitsemiseen syy löytyy ihan kuvaajan henkilökohtaisesta kuvaustyylistä, visiosta ja kokonaiseksi saattamisesta, mitä tulee lokaatioon, vaatteisiin ja malliin eli sinuun. (Tietty pitää edelleen muistaa kohta 2.1.1.)

2.5 Jos kuvataan kuvia, joissa ei ole alusvaatteita, on suositeltavaa nukkua edellinen yö ilman alusvaatteita, jolloin ettei tule painaumia. 

2.5.1 Ennen kuvauksia on muutoinkin hyvä välttää kireitä vaatteita edellä mainittujen painaumien vuoksi.

2.7.
– Älä äijä lässytä vaan kerro mitä mä oikeasti voin ottaa mukaan!
– Anteeksi! Tosiaan:

 • Alusvaatteet
  • Rintaliivit,
  • alushousut
  • sukkahousut
  • myös bikinit
 • Aluspaidat
  • topit
  • t-paidat
  • Ohuet ja tyköistuvat paidat.
 • Päälypaidat
  • Löysät kauluspaidat, jopa miesten paidat
  • Hupparit
  • Villapaidat
  • Erilaiset takit, kuten jakut tai rotsit
 • Housut
  • Tyköistuvat farkut
  • Farkut
  • Legginsit
 • Hameet ja mekot
 • Muut toimivat asiat (riippuu missä kuvataan):
  • Pyyhe ja erilaiset kankaat
  • Aamu- ja kylpytakki
  • Sukkanauhat
  • Korkokengät
  • Tyylikkäät lenkkarit
  • Henkselit
  • Paljaat jalat
  • Hanskat
  • Erilaiset päähineet
  • Jos tahdot ottaa kuvia, joissa rinnat ovat paljaana, muttet halua että nännit näkyvät, on olemassa erilaisia nänniteippejä. Näillä on mahdollista myös kohottaa rintoja kuvauksen ajaksi.

Aina on myös mahdollista tehdä erilaisia kokeiluja, joissa vain taivas on rajana. Jos kuvataan esimerkiksi ulkona talvella, voit tuoda vaikka toppahaalarit. Nekin on yllättävän monikäyttöiset.

3. MEIKKI JA EHOSTUS

On varsin todennäköistä, että meikkaat itse.Tässä muutamia ammattikuvausmeikkaajan sekä ammattimallin antamia vinkkejä:

3.1 Alaripsiin ei kannata laittaa ripsiväriä (ainakaan paljoa), koska se synnyttää ikäviä varjoja.

3.2 Kuvauksiin ei kannata lähteä tekemään uusia meikkikokeiluita. Jos meikki ei miellytäkään enää myöhemmin, niin se harmittaa kuvia katsoessa. Turvaudu mieluummin aiemmin hyväksi havaittuihin kokonaisuuksiin.

3.3 Meikin kannattaa kuitenkin olla voimakkaampi kuin yleensä, koska salamavalot syövät paljon meikkiä.

3.4 Suosi huulikiiltoa ja vältä mattaa. Kiilto tuo paremmin huulet esiin. 

3.5 Jos käy vahauksessa, niin se olisi hyvä tehdä 2-3 päivää etukäteen.

3.6 Jotta iho näyttää hyvinvoivalta, sitä kannataa ennen kuvauksia rasvata. Jos ei muutoin kuulu tapoihin, niin ihon kosteutus on hyvä aloittaa 2-3 päivää ennen kuvauksia.

3.7 Vettä kannattaa juoda jonkun aikaa ennen kuvauksia, sillä sekin saa ihon näyttämään hyvinvoivalta. Mitä aikaisemmin aloittaa, sen parempi. Kannattaa kuitenkin juoda kohtuudella ja hyvissä ajoin. Viime hetken rynnäkkö ei auta mitään. Ei pidä kiskoa myöskään isoja määriä, ettei iske vesimyrkytys eikä tarvitse juosta vessassa koko ajan.

4. Käytäntöjä kuvauksissa

4.1 Kuvauksien on tarkoitus olla kaikin tavoin mukava kokemus. On kuitenkin hyvä muistuttaa, että toisinaan jos neuvomani asento tai poseeraus tuntuu tyhmältä tai fuusisesti hiukan epämukavalta, se yleensä näyttää hyvältä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi tuolin reunalla istuminen, varpaillaan seisominen, hetkellinen reisien varassa itsensä kannattelu tai vastaava lihasten jännittäminen. Kuvauksen jälkeen olo voi ollakin kuin olisi käynyt kuntosalitreenin.

4.2 Ohjaan paljon liikkeen kautta eli annan sinulle jonkin liikesarjan, jota pääset toistamaan hitaasti.

4.3 Jotkin asennot voivat olla kuitenkin staattisia eli niissä pysytään vain paikallaan.

4.4 Näytän sinulle kaikki asennot etukäteen.

4.5 Tulen ohjaamaan sua koko ajan paljastavampiin kuviin.

4.5.1 Kaikki kuvaukset lopetetaan siihen paljastavuustasoon jonka olet itse valinnut. Jos olet valinnut paljastavuuden alusvaatteisiin asti, aloitetaan kaikki vaatteet päällä ja näitä sitten availlaan ja vähennetään kuvausten aikana ilmoittamaasi rajaan asti. 

4.5.2 Olemme kuitenkin etukäteen sopineet, että millaisia kuvia haluat, enkä lähde tekemään mitään liian rohkeita vaivihkaa vaan ehdotan näitä aina ensin.

4.6 On sinun vastuullasi ilmoittaa, mikäli et halua tehdä jotain. Tämän asian selkeästi ilmoittaminen on kaikkien kannalta suotavaa eikä siinä ole mitään hävettävää ja se auttaa paljon pitämään kuvauksen alusta loppuun mukavana kokemuksena molemmille.

5. Käytäntöjä kuvauksen jälkeen

5.1 Kuvauksen jälkeen käyn kuvat läpi ja poistan sellaiset pieleen menneet ja muutoin huonolaatuiset otokset.

5.2 Tämän jälkeen laitan vesileimatut kuvat sinun nähtäväksi pilveen ja annan sinulle linkin, josta saat valita mieleisesi kuvat, mitkä sitten editoin valmiiksi.

5.3 Kuvauksesta riippuen editoitavien kuvien määrä vaihtelee; kuvia voi olla enemmän, jos teemme erilaisia settejä eli erilaisia vaatetuksia tai lokaatioita. Yleinen määrä on kuitenkin n. 5-10 kpl. Tämä on kuitenkin aina sovittavissa erikseen, joten kysy rohkeasti.

5.4 Mun tyyli on vahvasti editointipohjainen, minkä  esimerkkikuvistakin voi nähdä. Kuvista poistan yleensä finnejä, mustelmia ja satunnaisia irtohiuksia yms. Kehoa en kuitenkaan muokkaa millään muulla tavoin ja aina kunnioitan mallia. Toki kuvausideasta riippuen saatan tehdä jotain specialia, kuten yksissä kuvissa heitin ihon värin hopeaksi. Jos on jotain toiveita tai pyyntöjä tähän liittyen, niitä saa esittää, kuten että ”ihoa ei saa muokata millään tavalla”.

PALJASTAVUUS

Tässä kohtaa pääset pohtimaan kuinka paljastavia kuvia itsestäsi haluat.

Tämän valinnan ei tarvitse olla lopullinen naula arkkuun vaan halutessasi voi kuvauksessa ilmoittaa, ettet haluakaan näin rohkeita kuvia tai voidaan mennä myös rohkeampaankin suuntaan. 

Voit valita useampia kohtia tai vain yhden. Alla on esimerkkejä aiemmin tekemistäni eri paljastavuustason kuvista ja olen vielä sanallistanut jokaista tasoa erikseen. Esimerkki kuvista sen verran, että on havaittavissa, kuinka jokainen paljastavuuden taso on aina viitteellinen eli voidaan esimerkiksi kysyä, missä kohtaa vaatteet päällä kuvaus muuttuu alusvaatekuvaukseksi? Tämä kertoo kuinka jokainen kuvaus on aina tapauskohtainen eivätkä nämä ole mitään ”joko tai” -tilanteita.

Näistä tasoista voit etsiä itsellesi sopivan / sopivimmat rajat. Ja mikäli kuvauksessa koet, että haluatkin kaventaa / laventaa näitä rajoja, niin riittää kun tuot ajatuksesi selkeästi esille.

Vaatteet päällä

Tässä rohkeustasossa päästään hyvin tuomaan esiin vaatteiden luomaa seksikyyttä mutta myös todistamaan sitä, kuinka vähän vaatteilla on sen kanssa tekemistä. Ohjaan sua asentoihin, ilmeisiin ja pieniin viittauksiin seksikyydestä ja erotiikasta (farkkujen nappi, vetskari tai paidan napit hiukan auki tai alushousujen reunat pilkistävät housujen kauluksesta, tai paidan helmaa hiukan nostamalla). Tähän kuvaukseen sopi hyvin ennen kaukkea tyköistuvat vaatteet. Hyvä klassikko esimerkki tästä on esimerkiksi sihteerilook. Rohkemmassa päässä voi olla myös omat sali- tai kesällä käytetyt lenkkeilyvaatteet.

 

Alusvaatteet

Ollaan klassikon äärellä. Alusvaatekuvaus lienee käytetyin tyyli, joita näkee kaikkein eniten. Tähän kuuluu myös sellainen vaihtoehto, että vain yläosa näkyy, mutta esimerkiksi housut pysyvät jalassa kuin myös ylä- ja alaosan näkyminen.

Rinnat piilossa

Tämä taso on eräänlainen rajapyykki. Monesti voidaan kehdata liikkua alusvaatteissa/uima-asuissa ventovieraiden edesssä, mutta siinä se raja meneekin. Näissä kuvissa tämä raja ylitetään, mutta idea on enemmän vihjailevassa palajastavuudessa; rintaliivit vain korvataan jollain muulla, kuten paidalla, pyyhkeellä, käsillä tai edessä on jokin muu piilottava elementti.

Rinnat paljaana

Naisten rinnat ovat aina erilaiset ja tässä sitä ei piilotella ja tarkoitus on tuoda juuri sinun rintasi esiin juuri niin luonnollisina ja kauniina kuin ne ovat.

Alaosattomissa

Tässä tasossa ei ole päällä vyötärön alapuolella mitään. Kuten rinnat paljaana nännejä myöten, tämä on myös varsin rohkeaa ja omia rajoja ylittävää.

 

HUOM: Varsinaista Alaosaton-kuvaa, jossa rinnat olisi peitetty ei vielä valitettavasti ole.

Piilosalaston tai alaston

Piiloalastomuus

Tämä taso voidaan kuvata myös viitteellisenä alastomuutena, jossa ollaan ilman vaatteita, mutta alastomuus on tosiaan pelkkää vihjailua ja on ikään kuin “arvailun varassa”.

 

Alastomuus

Näissä kuvissa mennään sananmukaisesti ilman vaatteita tai muita kehon osia peittäviä elementtejä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti että kyseessä on jotain ennen kuulumattoman rivoa vaan tyylillä voidaan kuitenkin voidaan pitkälti määritellä, minkälaisesta alastomuudesta on kyse. Täysin nude-kuvaus on monesti kokemuksena varsin taiteellinen eikä sen tarvitse sisältää itsessään mitään eroottista vaan kyseessä voi olla hyvin neutraali kokonaisuus.